Friday, November 9, 2012

Aku,Dia,Kenangan dan Mimpi.

  Setelah berpisah dengan seseorang, hidup aku sepi tanpa ada orang yang menemani. Nasib baik ade family yang sentiasa mengisi ruang kosong itu...2 3 bulan juga la nak lupakan dia dalam hidup ni...susuh gile nak lupakan dia...tetapi Alhamdulillahhari demi hari dapat juga lupakan dia sebagai kekasih hati...tapi xla 100% lupakan...kita masih lagi contact just sebagai kawan je...xlebih dari itu...dia pun dah ade pakwe lain yg mybe "lebih baik "dari aku...Hmmm...xtau la...


  Ok lupakan dia...selepas dia pergi tinggalkan aku...tetiba aku teringatkan seseorang...seseorang yang pernah aku kenali semenjak sekolah rendah...rumah dia bersebelahan dengan kampung aku...dia agak cantik dan comel pada pandangan aku...time dulu die sangat garang...takut aku...hahahaha...sekarang xtau la garang lagi ke tak...time UPSR dulu dia la orang pertama jerit kat aku yang aku dapat keputusan yang baik dlm UPSR...time tu aku baru je sampai pintu gate..Hmmm..tersenyum lak teringat kisah lalu..sejak tu la aku terjatuh cinta ngan dia...cinta monyet la kirenye...aku bagi dia rantai yg aku amanahkan utk dia simpan sampai bila-bila...entah dia simpan ke tak..dia bagi aku mug...sampai sekarang aku masih gunakan mug tu sebagai tempat rendam telur separuh masak..


  Lepas sekorang rendah,aku terputus hubungan dengan dia,sebab berlainan sekolah menengah..kalau jumpa pun,malu-malu nak tegur...entah la...hahaha....tapi selepas habis SPM,aku terjumpa dia di suatu tempat di Pontian...aku pun beranikan diri untuk tegur dia...dan mintak nombor hp dia...fuhh,dapat beb...gigil nak taip nombor hp dia...gugup la katekan..,hahaha..selang beberapa hari aku pun kacau dia...main miscall la,mesej dia la...garang tol dia ni...tapi dia still melayan aku...pelik tol dak ni...

  Selepas itu,kiteorang pun bercontact la walaupun dia tak tahu nama sebenar aku..aku kenalkan diri aku sebagai Jahar...sampai aku belajar kat poli pun masih contact dia.mesej la,voice mesej la,anta mms la,call pun ade gak tapi xselalu...Hingga tiba suatu hari aku nekad untuk memberitahu siapa diri aku yang sebenar. Terkejut juga dia bila dia tahu siapa aku yang sebenarnya..tapi dia tak marah,malah masih still berkawan ngan dia...thanks...kiteorang pun terus contact untuk beberapa ketika sehingga masing - masing busy dengan tugas memasing,sudah jrang bertanya kabar..nasib baik dia ingat kat aku...dia tukar nombor hp pun bagitau aku...dia putus ngan pakwe dia pun bagitau aku...baik sangat ke aku ni..???huhuhu...

  Lepas aku grad...aku dah tak contact dia,nak contact balik tapi nombor baru dia "tak sengaja"terdelete...nombor lama adala...tapi dia dah tak guna dah...sejak itu tak dah apa keadaan dia..tetiba selepas putus ngan kekasih hati,fikiran aku terarah terhadap dia....lagi lah dapat tahu dia jadi "makcik jual kuih"kat depan rumah dia...cubby gak dia...hahaha..tapi still comel..he..sejak itu,aku teringat kat dia plak..sampaikan termimpikan dia...banyak kali plak tu...adussss...apesal ngan aku ni...aku macam nak berkenalan balik dengan dia tapi hati masih lagi terkunci....fobia pun ade gak takot terjadi cam dulu....mungkin tahun depan kalau ade jodoh and rezeki,aku mulakan langkah untuk cari jalaan untuk berkenalan dengan dia balik...kalau xde rezeki takpe la...dapat tengok dia dari visor motor dan tingkap kereta pun jadi la...

Harap mimpi aku menjadi kenyataan..Amin...(ewah!)



4 comments:

  1. yang kau berterus terang kat sini nape jari..?

    masuk jelah meminang dia..

    ReplyDelete
  2. masuk minang terus la. cop awal-awal. kang melepas. all the best!

    ReplyDelete
  3. istiharah bro, kalo dpt petunjuk baik drpd Allah swt, apa lagi, masuk meminang je la :)

    ReplyDelete