Thursday, October 21, 2010

Sampai hati!!

   Di suatu ptg yg agk suam - suam kuku,Rusdi sedang berjalan - jalan lenggang kangkung sambil mengsweet makcik Senah sedang menyidai baju. Tanpa beliau sedari satu bedilan berus sabut kepunyaan makcik senah hinggap ke dahi beliau yang jendul itu.maka berlari lah beliau dengan sepantas kilat sambil menahan sakit akibat bedilan tersebut.

   Tanpa beliau sedari,beliau telah sampai ke destinasi yang dituju iaitu rumah member sehidup semati beliau iaitu Sarip.kelihatan sarip seperti orang tengah menahan kencing.kehulu kehili tanpa arah tuju.rusdi menghampiri sarip dengan harapan dapat menjadi klon Dr.Fazillah Kamsah membantu menyelesaikan masalah member beliau.

Rusdi : What you problem?tell me why...

Sarip : Sampai hati...sampai hati!!!!

Rusdi : ko ni dah nape?xdapat nyanyi lagu Sampai Hati kat karoeke ke?

Sarip : kenapa die sanggup wat aku camni???why!!

Rusdi : ko ade problem ke?meh story mory kat aku..aku kan memeber sehidup semati ko..

Sarip : aku jage die bagai menatang minyak petrol yang penuh...aku jage die baik - baik...aku tak bagi orang                 pegang die..tiap ape yang die nak aku bagi..segalenye aku dah bagi...xksah la bende tuh mahal ke payah nak cari ke,aku tetap belikan gak..bile nak tido aku belai die,nyanyikan lagu menatap matamu kat die...tapi die balas dengan kehinaan..why!!hari - hari camni..aku dah tak tahan dah..aku dah lemah nak lakukan semua nie..(memeluk Rusdi sambil mengesat hingusnya ke baju rusdi)

Rusdi : Kurang pelajaran tol la awek ko..ko jage die baek baek,die blas dengan kehinaan...aku xleh terima tol la kenyataan dan suratan nie..boleh kene barah usus kalau dibiarkan lelame nie..jom kite jumpe awek ko..aku nak bagi syarahan agame sikit kt die..(dengan nada marah sambil terkentut - kentut menahan geram)

Sarip : wey..sejak bile aku ade awek,aku kan mandul...aku cakap pasal kucing aku..si uteh..die berak merate rate dalam umah aku ni..penat aku basuh berak die..kuang ajar punye kucing!

Rusdi : sebenarnye ko lagi kuang ajar..punye la seriyes aku dengar masalah ko,upenye cite pasal kucing je..hampeh!!!nah ambik ko..panngggg!!panngggg!!(dua das lemparan tanpa bayang hinggap ke muke sarip yang sememangnye tak hensem dan diakhiri dengan kentutan berapi sebagai pakej tambahan kepada Sarip)

Tuesday, October 5, 2010

Cara - cara install dan format Windows 7

Assalamualaikum...
arini aku nk jadi cikgu IT jap...maklumla mak aku soh jadi cikgu sekolah tapi hajat xkesampaian sbb aku xde bakat jadi cikgu kt sekolah...so jadi cikgu kt sini jela ea...

ok arini aku nk kongsi seciput knowlegde aku utk kite kongsi same - same....aku nk kongsi cara - cara install dan format windows 7..

cara - cara install Windows 7:

1. Buka bios setup dan pergi ke boot option.Pastikan urutan boot bermula dengan DVD/CD rom diikuti hard disk anda dan save setting.

2. Tunggu sehingga keluar Press Any Key To Continue dan tekan sebarang kekunci.windows akan loading file - filenya. Tunggu dengan penuh kesabaran.

                                        
 3. Setelah selesai loading filenya,windows akan restart dengan sendirinya,tunggu sehinga keluar paparan seperti dibawah.Anda boleh default setting dan teruskan proses install.


4. Tekan install now.


5. Akan keluar paparan license terms dan tick pada i accept the license terms dan klik next.


6. Terdapat 2 pilihan iaitu upgrade utk menaik taraf windows sedia ada dan custom utk install windows baru. Kebiasaannya pilih custom dan klik next.



7. pilih partition mana mahu di install windows dan klik partition tersebut. Pergi ke drive option(advanced) dan klik format.



8. Instalasi pun bermula. Anda boleh pergi buang air mahupun makan chickendis sebentar.

9. setelah semuanya telah siap diextract dan diexpand,windows akan restart. Anda boleh juga mengklik restart now utk menjimatkan masa anda.


10. setelah restart, windows akan kembali menyambung semula servis instalasi.


11. Tunggu sehingga instalasi lengkap semuanya.

12. Sikit je lagi. Masukkan user name dan password jika mahu dan klik next.

13. Masukkan CD Key.

14. Tetapkan Zon masa,tarikh dan masa.

15. Pilih lokasi rangkaian anda(jika ada)

16. Tunggu dengan penuh kesabaran.


17. Dah nampak dah...sikit lagi...


18. Siap!yahoo...!!!



Proses install windows 7 mengambil masa dalam 30 minit....

Ok,itu saje la yang boleh aku kongsi buat masa sekarang...pape kesalahan ayat or maklumat silalah komen eak??
ok bye!




Saturday, October 2, 2010

mati katak

arini xde pape nk ditulis(tipu la ko..ni pe ko tulis.kata aku dalam hati)...
cme nk kongsi video nie...video 2 ekor katak yg persaan ensem...tuiii!
sekor slim.sekor lgi tough...pergghh giler arr...hahaha
dh2 mls nk cite lebih..tgk la sndiri

AMARAN:KANAK - KANAK BAWAH SEBULAN DAN PEREMPUAN BELUM BALIGH DILARANG TENGOK!


video

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-